середу, 6 травня 2020 р.


               Спасибі Вам Мамо!

Таких, як ти, немає більше в світі,
Ти лиш одна, матусенько, така,
Завжди весела, щира і привітна,
Красива, модна, молода й струнка.

Тож люба мамо, люблю тебе такою,
Нехай роки кудись собі біжать,
Ти завжди залишайся   молодою,
Вмій кожен день з усмішкою стрічать!

     Є скарби, заховані в землю, а є такі, що розташовані на поверхні і передаються з покоління в покоління, чаруючи людську душу. До таких скарбів належить пам’ять роду, його звичаї, традиції, прадідівська молитва любові і доброти, прощення і прагнення до кращого життя. І найбільшим скарбом цього життя є – сім’я.

      Споконвіку господарем сім’ї вважався батько. Батьків приклад, батьків наказ завжди служили законом для родини. Його неквапливе й розважливе слово завжди сприймалося всерйоз, змушувало глибоко замислюватися над життям, виховувало такі людські риси, як доброта, чесність і відповідальність. Батьківське серце здатне пройматися болем дитини на відстані, журитися за долю своїх дітей усе життя. Якби міг, кажуть в народі, то й сонце прихилив би.
 А разом з батьком крокує і мама.
Матусю рідненька, для тебе є втіха,
Коли повна хата дитячого сміху,
 Коли син чи донька до твого серденька
 Пригорнеться й скаже: «Люблю тебе, ненько».
   Стоїть на землі Мати – вища і святіша від усіх богинь. Стоїть Мати і молиться за народ, за своїх і чужих синів і дочок, за нас з вами. І перші слова її молитви: «Пошли, Боже, діткам щастя і здоров’я, віру в завтрашній день, людяність їм, пошли і милосердя, доброти їхньому серцю, світлого розуму голові, дай їм бажання працювати, примножувати багатства роду, не зазіхаючи на чуже добро, не кидаючи рідну землю». Чуєш, молиться мати, не за себе, а за вас, тому, що вона – Мати. Ось так матір шанували і шанують донині.
   

   Хочеться розповісти про родину , яка проживає в селі Мацківці це – Шарий Андрій Васильович та Віра Вікторівна. Вони 17 років крокують разом пліч - о - пліч. Це багатодітна, прийомна родина з 2015 року, яка виховує трьох діток, доньку Валерію та двох прийомних Костю та Надійку, які навчаються в Михнівській ЗОШ в сьомому та п’ятому класах. Не легко в даний час виростити дітей, а вони разом все встигають, бо трудолюбиві люди. Працюють на огороді, тримають худобу, а головне виховують дітей та привчають їх до роботи, а діти із задоволенням допомагають батькам. Хочеться подякувати мамі Вірі за добре, чуйне  серце, за материнську любов. Бо мати – берегиня роду домашнього вогнища, бо  вона є тим центром, який єднає всю родину. Скільки в мами сонця, щирого тепла, радості,  ніжності, ласки, стільки дитина черпає доброго, мудрого на все своє життя. Я, бібліотекар Мацківської сільської бібліотеки Ніна Бобрик хочу  привітати  всіх матерів, а особливо Віру Вікторівну – прийомну маму, з чудовим  святом – Днем Матері, яке відбудеться в другу неділю травня.
 Низько вклоняюсь Вам, Мамо, за Ваше терпіння, витримку, дивовижну мудрість і мужність, з якими Ви, долаючи нинішні негаразди, зберігаєте віру у завтрашній кращий день для своїх рідних і близьких, для нашої країни. Тож здоров'я вам, тепла і благополуччя. Хай під променями травневого сонечка пробуджується  природа, а весняні квіти дарують Вам чоловіки кожен день!
У День Матері  бажаю  сили і терпіння,
Хай дарує позитив непросте створіння.
Хай маленькі рученята  ніжно обіймають,
Посмішки і поцілунки болі всі стирають.
Хай окутає любов неземним туманом,
З гордістю носіть  свій титул,  Ви — Прекрасна Мама!


   Ну а вам, шановні діти, цієї родини побажаю рости ласкавими, добрими, уважними синами і доньками. Нехай  батьки  передають з покоління в покоління працелюбність і достаток, довіру і подяку, добрий звичай і спомин про славні діла. Ростіть на радість своїм батькам!





Немає коментарів:

Дописати коментар