середу, 20 травня 2020 р.


«Із бабусиної скрині»
Встає над світом щире сонце вранці
І землю гріє променем ясним.
А я іду по світу в вишиванці.
Я – українка! І горджуся цим.
В нас обереги вишивають здавна.
Така традиція в народі прижилась.
Вона прадавня, вічна й дуже славна.
В культурі й до сьогодні збереглась.


     21 травня 2020 року  ми відмічаємо Всесвітній День вишива́нкиміжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день кожен охочий долучається до свята, одягнувши вишиванку та демонструє єдність та солідарність нашої нації.
  Українська вишиванка славиться різноманітністю узорів і палітрою кольорів. Чарівна у своїй красі вона є українським оберегом, частиною культури, душею нашого народу. Українська сорочка-вишиванка. Вона ввібрала в себе теплоту сонця і запах трави, шум гаїв і голубінь небес, всю розкіш землі і смуток чарівної пісні. Це не лише витвір мистецтва, а й наш оберіг.



    І сьогодні, біліотекар Мацківської сільської книгозбірні Ніна Бобрик, підготувала народознавчий куточок, де зібрано український посуд, старовинні речі, а також радує око  квіткова палітра рушників, серветок, картин.
     Тож шановні друзі вітаю вас із Днем вишиванки. Бажаю вам миру, злагоди, добра, щастя, достатку. Нехай вишиті українські рушники, сорочки, серветки, скатертини, ікони, картини стануть оберегами у ваших оселях!


Немає коментарів:

Дописати коментар