середу, 6 травня 2020 р.


75-річниця з дня Перемоги над нацизмом.

Уклін вам, ветерани, до землі
За щастя жити, мріяти, рости
У мирі й злагоді, любові і теплі,
І пишним цвітом на землі цвісти.
     У травні, у дні весняного буйноцвіття приходить до нас свято Перемоги, свято «зі сльозами на очах» ... 
  Свято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане… Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.  Велика ціна цієї перемоги – це мільйони закатованих та мільйони поранених, а скільки загиблих від тяжких ран в повоєнні роки, а мільйони зламаних людських доль…
    Відламки тих страшних днів й досі – протягом десятиріч ранять душі й серця наших людей.  Події  тої жахливої війни назавжди залишаться незагойною раною для теперішніх та майбутніх поколінь, болючим шрамом нашої пам’яті.
   В книгозбірні села Мацківці функціонує виставка-хроніка «Війна у спогадах живе!» приурочена Дню Перемоги. На сторінках книг, газет, документів можна дізнатися про воїнів, ветеранів, спогади наших земляків, які віддали свій героїзм та поклали життя за нас з вами. Їх імена занесені в «Книгу пам’яті України».  А ще розміщений стенд з фотографіями односельчан, які загинули в роки Другої Світової війни захищаючи рідну землю.

     Події тих страшних днів не повинні згаснути в пам’яті народу, ми вшановуємо світлу пам’ять героїв, які віддали життя, низько схиляємо голови, пам’ять про них назавжди залишиться  в серцях багатьох поколінь, яку нащадки несуть у вічність. Тож запалимо Свічу Пам’яті та пом’янемо хвилиною мовчання всіх воїнів, які захищали Україну.





Немає коментарів:

Дописати коментар