четвер, 21 квітня 2022 р.

 «Писанка така барвиста, Паска – смачна, промениста!»



Христос воскрес – радійте, діти,

Біжіть у поле, у садок.

Збирайте зіллячко і квіти,

Кладіть на Божий хрест вінок!

Нехай бринять і пахнуть квіти,

Нехай почує Божий рай,

Як на землі радіють діти

І звеселяють рідний край.

На вас погляне Божа Мати,

Радіючи з святих небес...

Збирайтесь, діти, ну ж співати:

Христос воскрес!  Христос воскрес!

    З приходом весни, до наших осель приходить одне з найголовніших свят християн – Паска, або Великдень. Це величне свято світлого Воскресіння Христа, який приніс себе в жертву за гріхи людей і спокутував їх своїми стражданнями. Великдень – це торжество справедливості й перемоги добра над злом, життя над смертю, це великий дарунок Господньої любові. Нехай ця радісна подія утверджує наші переконання в тому, що достойне терпіння нагороджується перемогою, а чесне життя увінчується славою.

   Напередодні цього свята до будинку культури села Мацківці завітали діти з мамами, які прибули з інших міст України. Для внутрішньо переміщених осіб була проведена година спілкування  та майстер - клас по виготовленню великодніх яєць: крашанок, декупаж писанки, крашанки та  жайворонків з паперу. Художній керівник Лариса Соломаха та завідувач бібліотекою Ніна Бобрик розповідали про це свято та навчали фарбувати яєчка різними техніками. Дітки із задоволенням розмальовували, декорували писаночки, вирізали з паперу та клеїли на загальний плакат ручку дружби, а допомагали в цьому їхні мами. Виготовлені власноруч сувеніри залишаться в пам’яті дітей і надалі. А на закінчення всі з задоволенням смакували печиво, цукерки, сік. За це дякуємо старості Марченку В.М. 

    Тож всім вам зичимо здоров’я, щастя, миру, поміркованості вам і вашим родинам на життєвих дорогах. Нехай любов Господня з ясних високостей зійде світлим гостем у ваші оселі!

Бажаємо всім  віри, взаєморозуміння, миру Україні та перемоги! Христос Воскрес!



Немає коментарів:

Дописати коментар