суботу, 16 квітня 2022 р.

 

«Краса природи порятує світ»

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1999 року згідно указу Президента України «Про День довкілля».
     Екологи закликають українців та всіх, хто піклується про природу, взяти участь у квітневому суботнику, висадці дерев, наведенні порядку на вулицях, у парках і скверах, озелененні територій, збереження заповідних об’єктів, збиранні сміття, прибирання клумб та квітників.

    Усе актуальніше сьогодні звучить тема екології середовища та екології самої людини. Адже  світ і екологія сьогодні потребують свідомого, активного впливу на навколишній світ заради майбутнього.  В рамках  проекту «Життя в стилі ЕКО», який започаткований у 2022 році, філія №15 Мацківська сільська бібліотека, приєднується до тижневика озеленення навколишньої території, що проходить до Дня довкілля, з метою поліпшення благоустрою та санітарного стану навколишнього середовища та закликає бережно ставитись до природи.

   Всі ми хочемо дихати свіжим повітрям, пити чисту воду, жити в екологічно чистому середовищі, саме від цього залежить здоров’я кожної людини і всієї планети. Давайте ж будемо її берегти! Всюди на кожному кроці, кожної хвилини свого життя!

  Тож шановні мешканці нашого старостату  і гості села, закликаємо всіх належно ставитись до навколишнього середовища. Бережіть природу, любіть свою малу Батьківщину! Пам’ятайте: не  Земля належить нам, а ми належимо Землі. І завтрашній день її буде таким,  яким ми його зробимо сьогодні. Тому завдання кожної людини – берегти нашу планету, а особливо ту територію, на якій вона живе сьогодні, де будуть жити її діти завтра!

 


 




Немає коментарів:

Дописати коментар