неділю, 3 квітня 2022 р.

 

"НАЦІЯ, ЯКА ЧИТАЄ - НЕПЕРЕМОЖНА".



          Під таким гаслом пройшов Всеукраїнський тиждень дитячого читання в 2022 році в філії № 15 Мацківська сільська бібліотека.
        Як говорив В.О. Сухомлинський "Книга – це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе". Бо книга – одне з найбільших див, створених людиною. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, зазирнути в майбутнє.       Сьогодні як ніколи важливо докласти всіх зусиль, щоб відволікти дітей від страшної реальності. Розрадити, заспокоїти та втішити може гарна книга. Саме тому, впродовж тижня ми з дітьми читали улюблені книги, малювали, розгадували кросворди та ребуси, складали пазли,  проводили вікторини, літературні ігри, конкурси. Для маленьких читачів підготовлена виставка подіум «Даремно часу ви не гайте! ось ці книги вибирайте!»  Конкурс читців під назвою «Читати – це модно, цікаво, корисно!», а ще відбулась онлайн вікторина «Ось сюди заглянь, будь ласка, тебе чека цікава казка!», де відгадували загадки, з якої це казки. Домашнім завданням для дітей залишилось завдання намалювати малюнок «Я малюю світ природи». І  цим завданням всі справились на дванадцять балів.
        А в продовж тижня завітали сім’ї переселенців це сім’я Пентковських та Романеко із своїми дітками.
      Тож шановні читачі, дай Боже щоб скоріше закінчилась війна, настав радісний час, миру неньці Україні! Бо читання має здатність відволікати від тривоги, дає можливість заглибитись у невідомі світи та дізнатись багато цікавого, а разом з тим стати розумнішим на одну сходинку вище. А ми дорослі й діти завжди пам'ятаймо "Нація, яка читає - НЕПЕРЕМОЖНА", бо ми - мудрі, ми - сильні, ми - відважні.... І ми - є Україна. Слава Україні!



Немає коментарів:

Дописати коментар