суботу, 1 квітня 2023 р.

 

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ

 

Я книгу цікаву читаю завжди!

Відповідь в ній я хочу знайти.

Читання книжок і наука –

Це розуму знань запорука.

    

  Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято — Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це найбільше книжкове свято року. Поки Україна виборює свою незалежність, та відбиває атаки ворога, найбільше страждають наші діти. І саме психологи радять читати дітям книжки, які заспокоюють та знижують тривожність.

       В рамках проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання у філії №15 Мацківська сільська бібліотека проводилися цікаві заходи для дітей під назвою «Запрошує весна у світ книжковий». Адже, це чудова нагода залучити дітей до читання, розвивати їхні інтелектуальні здібності та пропагувати культуру читання серед дітей. Для юних користувачів була презентована виставка-інсталяція «Кольоровий тиждень книг», де кожний день тижня – це день різнокольорової книги. А ще грали в літературні ігри, пальчикові ігри, гра лабіринт «Світ чудовий – світ казковий», лялькова гра-подорож «В книжкове містечко з лялькою разом», лялькові вистави «Рукавичка», «В гостях у лісових звірів». Саме спілкування з маленькими читайликами в поєднанні з грою зближує дитину до книги. Ця книга дарує мудре, розумне, добре слово дитині. І саме книга є сонячним промінчиком, який гріє дитячі серця в наш складний теперішній час

       Тож шановні читайлики, долучайтеся до читання книги, адже читання допомагає стати більш освіченими, успішнішими. А ще книга сьогодні, якнайкраще допомагає нам відволіктися від тривожних новин і переживань. З книгою до Перемоги!



Немає коментарів:

Дописати коментар