четвер, 17 жовтня 2024 р.

 

18 жовтня –  Європейський день протидії торгівлі людьми.

     Цей день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом  як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

    На сьогодні Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.

     Пам’ятайте, що стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації! Торгівля людьми  може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше виступають люди, яким довіряють.

   Людина, що постраждала від цього злочину, звернувшись до місцевої державної адміністрації, має право на отримання відповідного статусу, і це дає їй можливість отримати повний спектр допомоги: правову, соціальну, медичну а також одноразову матеріальну допомогу.


У філії №15 Мацківська сільська бібліотека розміщена викладка літератури «Розумій і протидій!», яка застерігає та інформує як не стати жертвою торгівлі людьми. 

   Об’єднавши зусилля ми можемо протистояти  сучасному рабству! 

Якщо ви чи ваші знайомі стали жертвою торгівлі людьми або ви володієте інформацією щодо таких злочинів негайно повідомляйте за телефонами Національної безкоштовної «Гарячої лінії» з питань протидії торгівлі людьми (працює щодня з 08:00 до 20:00):

- 527 (з мобільних телефонів в Україні)

- 0-800-505-501 (із стаціонарних телефонів в Україні)

або на електронну адресу: 527.org.ua

Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги 

- 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів)



Немає коментарів:

Дописати коментар