неділю, 26 червня 2022 р.

 

                  День Конституції України

     28 червня Україна відзначає державне свято — День Конституції України. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою. Напередодні державного свята завідувач  філії №15 Мацківська сільська бібліотека   організувала правову  виставку перегляд: «Конституція – паспорт Держави».  Представлені матеріали дають можливість кожному ознайомитися з важливими етапами історичного розвитку України на шляху до становлення України, як конституційної держави; значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу; дається відповідь на питання, якою ця держава повинна стати. Усі охочі мають змогу ознайомитися з довідковою, науковою та пізнавальною літературою, у якій висвітлено процес утворення нашої держави, її розвиток та про особливість прийняття Конституції.

    Діти села Мацківці завітали в будинок культури та до бібліотеки з нагоди дня Конституції України. Ознайомились із Основним Законом України біля виставки, учасниця конкурсу «Конституція для всіх: і великих, і малих» - Евеліна Даньшина розказала статтю 19 Конституції, яку представила на конкурс, всі разом засівали Гімн України, потім у фойє будинку культури малювали патріотичні малюнки та грали в козацьку гру «Лото».

 Тож  вітаю всіх Вас з державним святом – Днем Конституції України. Від щирого серця зичимо Вам миру в Україні, міцного здоров’я, бадьорості духа та впевненості у безхмарне конституційне майбутнє нашої спільної держави. 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар