суботу, 26 червня 2021 р.

 

28 червня наша країна відзначає День Конституції України.

  Цей рік є ювілейним – саме 25 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства.

    Усі українці пам’ятають, що День Конституції України відзначається від 28 червня 1996 року. Однак не всі знають, що перша Конституція України була прийнята гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році і вона на 90 років старша за польську, аж на 70 – за Конституцію Америки. Це була перша у світі Конституція! Нам є чим пишатися!

    До Дня Конституції України бібліотекар Мацківської сільської бібліотеки – філії підготувала книжкову інформаційно - правову  виставку перегляд " Конституція – візитівка нашої держави", де широко представлена література, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Виставка знайомить читачів бібліотеки з історією створення Конституції України та основними її засадами, формує правову культуру в отриманні знань про конституційні права та свободи.

     Ми будуємо нову, незалежну країну. Кожен із нас є творцем її історії, адже Основний Закон визнає людину найвищою соціальною цінністю і гарантує естетичний, духовний розвиток кожного громадянина.

Всіх громадян з днем Конституції вітаємо,

Мирного і щасливого життя бажаємо,

Хай завжди процвітає країна,

Нехай у достатку живе кожна родина.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар