неділю, 11 березня 2018 р.

         Т.Г. Шевченко—великий український пророк!



                                 
Щовесни, коли тануть сніги, 
І на рясті просяє веселка,
 Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм  пам’ять 
 Шевченка!

     У  2018 році Україна відзначає 204 річницю від дня народження великого українського поета Тараса Шевченка. Щороку наша бібліотека традиційно відзначає "Шевченківські дні" 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті  поета.

      Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі?

      Син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак, що не має змоги розвинути свій талант художника… Про ці факти з життя Тараса Григоровича ми знаємо давно. Повторюємо їх як завчену раз і назавжди інформацію, анітрохи не замислюючись над їх справжньою сутністю: яку ж силу духу слід мати, щоб у таких умовах не зламатися, не збайдужіти душею, не зчерствіти серцем, а все думати і піклуватися про свій народ? Саме на ці запитання дає відповідь книжкова панорама «У слові праведнім і в славі віковій!», яка організована в Мацківській сільській
бібліотеці.
      Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з матеріалами про життя і діяльність великого українського поета та художника Т.Г.Шевченка.




Немає коментарів:

Дописати коментар