вівторок, 9 травня 2017 р.

 Зорять з граніту вічні солдати!

Число дев'яте з бурі і громів
Червоним сяйвом вписане у травні.
В місця боїв стежки з усіх країв
Ведуть на зустріч мудрих ветеранів.
Встеляйте квітами дороги, дзвінкі заспівуйте пісні.
Сьогодні—свято Перемоги—найкраще свято на землі!
    Вже не один рік поспіль, в селі Мацківці, ввійшло в традицію вшановувати ветеранів, вдів ІІ Світової війни на дому. І цього року в день Пам’яті та Примирення працівники сільського будинку культури, бібліотекар та староста сіл Мацківці та Мацкова Лучка - Дзюба М.А завітали до ветеранів війни Кудіна Миколи Івановича і Карпця Василя Івановича. Із вдячністю і побажаннями здоров’я, родинного затишку, миру в країні звернулися до наших ветеранів, які зустрічають нинішню 72 весну Перемоги, в свої 90 і більше років. З хвилюванням, з масою емоцій, спогадів, наші ветерани згадали ті страшні часи. В дарунок для них  були музичні вітання, та квіти.
А 9 травня, біля пам’ятника загиблим воїнам відбувся урочистий мітинг присвячений 72 річниці Перемоги над нацизмому Другій світовій війні. Зачитали Книгу Пам’яті загиблим   односельцям в роки війни, та імена жителів села, які загинули в концтаборах. Схилили прапор над могилою та пом’янули хвилиною мовчання всіх загиблих солдатів. З вітальними словами  звернувся староста сіл Мацківці та Мацкова Лучка - Дзюба М.А., директор ЗОШ І-ІІІ ст. Холодняк Т.В. учні школи, та учасники художньої самодіяльності Мацківського СБК. Поклали квіти, вінки на могилу та до пам’ятника.
У сільській книгозбірні розгорнута книжкова фото виставка «Велика слава стала обеліском», з якої можна дізнатись  про ті воєнні лихоліття.
Карпець В.І.
Голова ветеранської організації Сагайдак М.Ф.

Кудін М.І.






Немає коментарів:

Дописати коментар