вівторок, 25 квітня 2017 р.

      Чорнобильський пил на роки опадає.

       
                                                         Чорнобильський вітер по-душах мете,
                                                              Чорнобильський пил на роки опадає
                                                                Годинник життя безупинно іде ...

Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає. 
                                                                                                        Олена Матушек.
  В переддень дня пам’яті на Чорнобильській АЕС в Мацківському СБК відбулось вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС села Мацківці. На свято були запрошені голова первинної організації «Союз Чорнобиль» с. Мацківці Назарко Микола Петрович, староста села Дзюба Микола Антонович, начальник ВКТ ОКС ВК Засульської сільської ради Скиба Інна Михайлівна, чорнобильці села, вдови та односельці. Ведучі, Соломаха Лариса та Сень Алла розповіли про страшні події того дня, про вибух четвертого енергоблоку, про загиблих пожежників, запалили свічу пам’яті та пом’янули хвилиною мовчання всіх тих, хто пішов за межу життя. Хвилюючими словами вітали учасники художньої самодіяльності та учні школи своїх односельців. До підніжжя стели Чорнобильцям поклали вінок Сагайдак Анатолій і Назарко Микола, а також відвідали могили односельцям чорнобильцям на кладовищі та поклали квіти.
   До слова були запрошені староста села Дзюба М.А. та голова чорнобильської організації Назарко М.П., які із хвилюванням звернулись до всіх присутніх згадуючи ті страшні часи, побажали міцного здоров’я, миру в країні, а також, щоб ця страшна катастрофа ніколи не повторилась.
   А в сільській  бібліотеці до Чорнобильських днів книжкова виставка «Голосить дзвін стривожено у квітні!» на якій фото аварії, наслідки, а також малюнки учнів школи.



Немає коментарів:

Дописати коментар