середа, 8 травня 2024 р.

 

79 років з Дня пам’яті та перемоги.

Немов незагоєні рани,

Стоять монументи у плит…

Іще забувати – зарано,

Іще пам’ятати нам слід.

   Сьогодні Україна відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Із цієї нагоди хочеться згадати всіх воїнів, які боролися проти окупації рідної землі. Сучасне покоління українців успадкувало їх відданість, патріотизм та завзятість у боротьбі за Батьківщину. Ми пам`ятаємо і надихаємося прикладами незламності та героїзму, які демонстрували наші люди 79 років тому.

   Вони здійснили подвиг, і ми про це — пам’ятаємо. На превеликий жаль, страшне минуле, про яке зі сльозами на очах розповідали наші бабусі й дідусі, стало реальністю: російські окупанти занурили світ у війну, а Україна — знов у вогні.

   Нове покоління українців у ХХІ-му столітті знову бачить війну. Кожного дня втрачаючи життя,  продовжуємо боротися за свободу, демократію та незалежність.  Перемогли нацизм тоді – переможемо ворога і сьогодні!

  

До цих пам’ятних днів у філії №15 Мацківська сільська бібліотека функціонує виставка хроніка «Уклін живим – загиблим Слава!» присвячена Дню пам’яті. Матеріали, документи та книги доступно розповідають про  причини та наслідки  воєнних років.

   Адже та війна… досі нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони святиня нашої пам’яті, тому ми віддаємо свою данину тим мільйонам яких забрала війна минулого століття. І тому в цей день лягають квіти до підніжжя пам’ятників не тільки в нашому селі Мацківці, а й у багатьох населених пунктах України.

   


Вічна памʼять жертвам Другої світової війни!

    Висловлюємо вдячність Збройним Силам України, воїнам, які захищають наше право на свободу, вільне майбутнє. Пам'ятаємо, яку ціну платимо за щастя жити на рідній землі. Слава Україні! Героям Слава!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар