середу, 17 січня 2024 р.

 

Народознавча скарбниця «Мій родовід».

 Родина, дорога родина!

Що може бути краще в світі цім?

Чим більше дорожить людина

За батьківський і материнський дім?

Що може бути краще за вечерю в домі

За батьківським, міцним столом,

Де в шумнім гомоні і в кожнім слові

Все сповнене любов’ю, а не злом ?

Де можна більше зачерпнуть любові?

Де взяти більше доброти?

Як в материнськім ніжнім слові,

Як з батька щедрої руки.

    Сім`я. Родина. Рід. Що може бути милішим для людини, ніж тепло рідного дому, коли в тісному колі за родинним столом збираються всі – батьки, діти, онуки, а батько, як глава сімейства, з великим задоволенням розповідати про родовід. Сім`я – це найцінніший скарб суспільства, який неможливо знайти. Його потрібно майстерно будувати по цеглинці протягом усього життя, повільними кроками йдучи вперед – долати всі труднощі і перепони, вчитися прощати, поважати і любити. І тільки тоді, у літньому віці, вам доля подарує насолоду затишку рідної оселі, можливість виховувати онуків, відпочивати серцем і душею і почуватися щасливим від того, що дім збудували, плоди з посаджених дерев куштували,  дітей виростили.

    У фойє Мацківського будинку культури  завітали жінки щоб долучитися до скарбниці духовного та культурного життя та на хвилину відволіктися від домашніх турбот. В приємній атмосфері вели мову про сім’ю, свій родовід, про традиції, захоплення в сім’ї. Спілкувалися в теплій атмосфері про сімейні відносини родини, дітей, онуків, а ще згадали та зобразили родинне дерево, а також «побудували» будинок своєї мрії, адже мрія і бажання в кожного одне єдине – мир в Україні. Свої пісні та  вітання дарували працівники будинку культури та завідувач бібліотеки. Кожен з присутніх обрав собі вітальну листівочку у формі сердечка з побажаннями.

    Український письменник Григорій Сковорода писав «Де злагода в сімействі, де мир, а не війна, щасливі ті люди, блаженна сторона. Їх Бог благословляє, добро їм посилає і з ними вік живе!». Тож шановні друзі, нехай у ваших родинах панує мир, злагода і щастя. І нехай вашому роду не буде переводу.

 


 

 
 
   

  



Немає коментарів:

Дописати коментар