вівторок, 23 лютого 2021 р.

 

«ЧЕРЕЗ ЛЮБОВ У БЕЗСМЕРТЯ!»


     25 лютого Україна на міжнародному рівні, разом з усіма державами - членами ЮНЕСКО відзначають 150-річчя від дня народження видатної поетеси, письменниці, драматургині та громадської діячки,  перекладачки, фольклористки Лесі Українки.

     Світ не знав такої поетеси. Безсмертна іскра Прометея запала глибоко в її серце і загорілася ясним вогнем. В промінні цього вогню світ пізнав творіння української майстрині слова, сповнені незборимої сили заперечення зла і ствердження добра. Ця поетеса – Леся Українка.

    Видатна поетеса, гордість української поезії. Леся Українка – одна з небагатьох представниць української літератури, ім’я і творчість якої знають далеко за межами нашої країни.

   Про письменницю дуже влучно сказав Микола Бажан: «Велика дочка України втілила в своїй творчості кращі почуття свого народу – його гідність, його мужність, його непохитність в боротьбі за свободу й правду, його горду силу. Вона безсмертна, як безсмертний народ.»

    В Мацківській сільській бібліотеці до ювілейної дати письменниці представлена викладка літератури «Через любов у безсмертя!» на якій книги, присвячені життю і творчості Лесі Українки.

     А також запрошуємо переглянути відеоролик "10 вражаючих фактів про Лесю Українку" до 150-річчя з дня народження поетеси.






Немає коментарів:

Дописати коментар