середу, 26 серпня 2020 р.

                                          Шоста річниця Іловайської трагедії

        29 серпня відзначаємо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

       Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

      Як відомо, бої за важливий стратегічний об’єкт Донбасу - місто Іловайськ, тривали з середини серпня. Українським військовим майже вдалося оволодіти містом, але тут втрутилася російська армія. У плани Москви не входило здавати важливий стратегічний пункт, тому вона кинула проти українців свої регулярні війська. 

     І я, як бібліотекар Мацківської сільської бібліотеки хочу наголосити, щоб усі діти і дорослі знали й пам’ятали про усіх славних синів і доньок України, які у різні часи, а надто впродовж минулих шести років, загинули у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність Української Держави. Шануймо їх жертовність, героїзм та подвиги. Не забуваймо про родини Героїв, які загинули. Плекаймо їх ідеали. Любімо Україну – вона у нас одна! 


          В бібліотеці розміщена тематична викладка літератури приурочена шостій річниці Іловайської трагедії.  А також прошу переглянути відеоролик "Пам'яті героїв Іловайську!"



Немає коментарів:

Дописати коментар