четвер, 25 червня 2020 р.


Конституція Основний Закон України.

28 червня 1996 року було прийнято першу в українській історії Конституцію незалежної держави України, яка остаточно закріпила правові основи нашої держави, її суверенітет і територіальну цілісність. Ця подія стала найважливішою в житті українського народу після проголошення 24 серпня 1991 року незалежності України і схвалення 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням Акта проголошення незалежності України. Прийняття Конституції України логічно завершило процес становлення України, як суверенної держави, що має свій Основний Закон.

        Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант Незалежності й Соборності України.
В Мацківській сільській бібліотеці розташований історичний стенд, «Конституція Основний Закон України», а також всі документи, та інформація, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.



До вашої уваги відео «Конституція Незалежної України».



Немає коментарів:

Дописати коментар