четвер, 9 травня 2019 р.


Хай стиглим гроном калиновим солдатам вклониться земля!   

                     
Весна квітками вистеляє 
Для Перемоги всі поля.
І ветеранів прославляє,
І вас вітає вся земля.
Ви сил своїх не шкодували, 
Ішли у бій за майбуття,
І Перемогу здобували 
Заради миру і життя.


Минуло вже багато років, але пам’ять про трагічні події Другої світової війни не згасає, вона вічно житиме в наших серцях.
     Війна. За цим коротким і страшним словом – згарища, запеклі бої, зруйновані міста і села, зриті бомбами квітучі сади і лани, сльози матерів і дітей. Друга Світова війна – це десятки мільйонів людських життів, занапащених у кривавій боротьбі з ворогом.
Події другої світової війни не перестають вражати силою народного духу, величчю подвигу мільйонів, що піднялися на захист Батьківщини, своїх осель і родин. Тема героїзму в роки війни  нескінченна, бо має вічне джерело, витоки якого – у народній пам’яті, що закарбувала імена тих, хто поліг в ім’я Перемоги. Ця пам’ять незгасна – вона у наших серцях. 
І сьогодні — 9 травня в селі Мацківці відбувся мітинг-вшанування ветеранів, вдів, учасників бойових дій, а також дітей війни біля пам’ятника Загиблим воїнам. Староста, Микола Антонович Дзюба урочисто відкрив мітинг,   пом’янули хвилиною мовчання всіх загиблих в боях, згадали поіменно всіх односельчан та солдатів, що спочивають у братській могилі. Працівники культури привітали з святом Перемоги та подарували музичні вітання.































До Дня Пам’яті та Примирення і 74-річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Мацківській  сільській бібліотеці для всіх користувачів  експонується книжково-ілюстративна виставка-спомин під назвою «Привели шляхи дороги наш народ до Перемоги». Запрошуємо всіх охочих відвідати бібліотеку, познайомитись з представленими на виставці  книгами, фотоматеріалами, буклетами та іменами загиблих родичів в "Книзі Пам'яті України".





Немає коментарів:

Дописати коментар