середу, 9 травня 2018 р.

                             Стала пам'ять людська обеліском!


        
        У дні весняного буйноцвіття приходить до нас свято Перемоги, свято «зі сльозами на очах»…
         Це особливе свято—величне, вистраждане… Подвиг героїв-переможців у цій жахлавій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм—людям, які виявили нездоланну мужність та незламність  духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.
          Сьогодні, 9 травня в селі Мацківці  ми вшановуємо світлу пам'ять  героїв, які віддали життя в Другій Світовій війні біля пам'ятника загиблим воїнам.  На мітинг завітали староста села Дзюба М.А. , який привітав всіх з днем Перемоги  та згадав останнього ветерана Карпця В.І., який нажаль 8 травня  пішов за межу життя.  Директор школи Холодняк Т.В.,  коротко розповіла про ті страшні часи, про воїнів, що покояться в братській могилі села, передала вітання від доньки та внука одного із воїнів- Камахіна К. Є. із  Воронежської області Російської Федерації, що надіслали листа та подякували всім односельцям, за вшанування батька і дідуся. 
Учитель української мови Хоменко В.М. зачитала списки односельчан, які загинули на фронті та були закатовані в Гестапо  і ті, що не повернулись з каторжних робіт з Германії. А також привітали з днем Перемоги  учні школи та працівники культури своїми музичними вітаннями. На останок протоієрей Миколай відправив  панахиду  за загиблими односельцями.





















           До дня Пам'яті і Примирення та до дня Перемоги в Мацківській сільській бібліотеці діє книжково ілюстрована виставка « В книжковій пам'яті миттєвості війни», де читачі знайомляться з матеріалами, документами та фотографіями учасників визволителів, а також книгами про події Другої Світової війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар