пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

               ГЕЙ, НА МАСЛЯНУ — ВЕСЕЛІТЬСЯ ВСІ!


    16 лютого, свято Масляної завітало в мальовниче село Мацківці, збираючи всіх жителів села, а також гостей, щоб прогнати зиму і зустріти весну. На свято завітала красуня Весна (Аліна Соломаха), яка засівала добром, бажаючи доброї погоди, гарного врожаю, та заспівала Веснянку, прощаючись із чарівною Зимою (Лідія Погорєлова), яка побажала яскравого сонечка, щедрих весняних дощів та гарної садовини,  а ще, щира Масляна (Тетяна Вареник) привітала всіх жителів села з весною із озимою рясною, з Великим  Постом, із смачними млинцями.  З цікавою  концертною програмою виступили учасники художньої самодіяльності Мацківського сільського будинку культури, даруючи веселі, фольклорні пісні, театралізоване дійство просячи в кожного прощення, драматичну сценку «Свашечки», частівки і гумор.

    Ведучі, Лариса Соломаха та Алла Сень розповіли глядачам суть цього свята, коли кожен день тижня мав свою назву, та які пригощання  готують на Масляну.  Було і є доброю давньою традицією випікати на Масляну млинці, які є символом тепла, сонця, перемоги весни над зимою. І кожна господиня села  на цьому тижні обов’язково мала вдома приготували чи то вареники, чи млинці, щоб посмакувати з своєю родиною та відсвяткувати Масляну.
    І сьогодні, по закінченню свята ми мали змогу відчути аромати духмяного чаю, запашного меду, домашніх млинців, вареників та пирогів, а також обмінювались власними рецептами смаколиків.
      Хай обряди і звичаї наших предків стануть для нас доброю традицією!






Немає коментарів:

Дописати коментар