суботу, 25 листопада 2023 р.

 

90 років з дня пам’яті Голодомору.



У той рік заніміли зозулі, накувавши знедолений вік.

У той рік мати рідну дитину, клала в яму, копнувши під бік.

Без труни, загорнувши в ряднину.  А на ранок – помер чоловік.

У той рік і гілля, і коріння – все трощив буревій навкруги…

І стоїть ще й тепер Україна, як скорботна німа край могил.

      Пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок написано кривавим і чорним. Найтрагічнішою сторінкою історії нашого народу є Голодомор 1932-1933 років.  Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі страшні роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

    


До цих пам’ятних днів у філії №15 Мацківська сільська бібліотека представлена виставка-реквієм «Кривава сльоза України», яка містить інформацію про події 1932-1933 рр. На території України загалом і на Полтавщині зокрема, коли під час масового, ретельно спланованого радянським тоталітарним режимом голоду загинули мільйони мешканців сіл і міст.
Зокрема у Мацківській сільській раді було знищено майже 500 людей, дані яких занесені в «Книгу Скорботи України».

   Закликаємо жителів громади 25 листопада 2023 року о 16.00 годині долучитись до Загальнонаціональної хвилини мовчання, а також засвітити вогник у домівці, як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

     Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

 



Немає коментарів:

Дописати коментар