вівторок, 22 серпня 2023 р.

 

Майстер клас.  

    У 2023 році Україна відзначає 32-й рік Незалежності в умовах повномасштабної війни. За час війни весь світ побачив хоробрість і самовідданість нашого народу, а ми ще більше пишаємося тим, що ми - українці. 


Україно моя незалежна!

Ти як поле квітуче, безмежна.

Волошкове блакитне роздолля

Й твоя пісня про щастя і волю.

Захистила свободу і віру.

Ти незламна на стику епох.

І щасливий, хто в тебе повірив,

Бо з тобою Господь сам і Бог.

    Напередодні Дня Прапора та Дня Незалежності України у філії №15 Мацківська сільська бібліотека було гамірно, тому що на майстер клас завітали діти клубу за інтересами «Дзвіночок». З цікавістю та захопленням діти дізнавалися про державні символи України, історію, видатних людей, які пов’язані з подіями  в історії України,   а головне -  зробили власноруч голуб миру, а допомагала в цьому мама однієї дівчинки Віки – Анна Семенюта, вона  розповідала  покроково, як виготовить голубів.  



  







Легенду про голуба розказала художній керівник будинку культури  Лариса Соломаха. «Із давніх-давен символом миру вважався голуб. У країнах Сходу цей птах — священний, добрий вісник богів.  Голуб — прагнення до польоту, свободи, миру. Білий колір — символ чистоти, чесноти, радості, символ перемоги, миру та примирення.»



   Тож, нехай голуби, зроблені власними руками дітей  наближають нам мир та перемогу!

    Здоров’я, щастя, успіхів і перемоги нам усім! Віримо у вас наші українці, віримо в ЗСУ. А ви наші захисники повертайтесь живими, здоровими і з перемогою! Слава Україні!


 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар