вівторок, 21 березня 2023 р.

 Голосні читання онлайн.      «З любов’ю до України!»

Поезія – це той дзвінкий струмок, 

Що витікає з надр душі твоєї,

Це мрії у тлумаченні думок,

Що з вірою вселяються в надію!

Поезія – це струни  відчуттів,

Це музика Вселенської любові,

Поезія – це скарб усіх віків,

Це діамант величиною в слово!

           Поетичне слово має унікальну здатність створювати душевний настрій людям. Воно нас радує, дивує, може засмутити, розрадити, подарувати цілий водограй позитивних емоцій, які прикрашають життя, сповнене прози та наповнити його новим змістом. І саме підтвердженням цьому  стали голосні читання в Мацківській бібліотеці. Адже саме 21 березня рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО був призначений Всесвітній день поезії.

      Любов до рідної землі є не просто закономірним явищем й лише зрозумілим природним потягом духовних сил людини, але є і її моральним обов’язком. Любов до Вітчизни недвозначно прославлена у Святому Писанні та й взагалі у всій красі та традиціях українського народу.  Ми так радо заявляємо, що є патріотами. Ми так легко вигукуємо: «Слава Україні!» Ми з такою невимушеністю і гордістю співаємо наш гімн. Ми так радо вбираємося у вишиванку та так щиро декламуємо поезію улюблених поетів. Ми так непримиренно боремося з інформаційною пропагандою ворожих народів.   Не вистачить слів і терпеливості, щоб описати таку нашу любов до України. Будьмо чесні самі з собою. Якщо любимо Україну, то любімо її правдивою і довершеною любов’ю. 

    Нехай всемилостивий і великий Бог наш змилується над нами та над нашим многостраждальним народом і дарує нам любов чисту, істинну, святу і незмінну. Нехай щедро благословить Україну, щоб усяка російська орда була викорінена з її терен, щоб якнайшвидше закінчилося страждання і настав  мир.

        Для вас філія №15 Мацківська сільська бібліотека з нагоди  Всесвітнього дня поезії підготувала онлайн читання поетичних творів, що пронизують ваше серце. З вуст  Алли Сень, Аліни Ковач та  її бабусі Оксани, Софійки Пинзарь, Лариси Соломахи, та завідувача бібліотеки Ніни Бобрик лунають вірші наших поетів. Сьогодні вся Україна проживає під впливом певних емоцій, в цій темі переплітаються і біль, і втрати, і гордість, і патріотизм, і благородство душ. Тож, пишаємося тим, що ми українці, що в нас такі захисники на яких чекають з перемогою, і пам’ятають,  що  Україна непереможна!

Слава Героям України! Слава тим, хто любить Україну у чистоті серця!






Немає коментарів:

Дописати коментар