суботу, 25 лютого 2023 р.

 

«Крим  - це Україна»      Історична година


  
      «Крим – це Україна, наша земля, там наші люди. 
       Ніхто не давав росії права прийти, забрати шмат  землі і сказати, що «це моє». 
Ми відвоюємо Крим, так само як  Херсон, Луганськ та Донецьк.» 
                                 Дмитро Марченко.
        День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя встановлено Указом Президента України від 26 лютого 2020 року.
  9 років тому, 26 лютого 2014 року, в Сімферополі під стінами Верховної Ради АРК відбувся мирний проукраїнський мітинг кримських татар та українців, організований Меджлісом кримськотатарського народу на підтримку територіальної цілісності України задля того, щоб продемонструвати всьому світові, що Крим – це Україна. На превеликий жаль, у ніч на 27 лютого 2014 року будівлі парламенту та уряду Криму захопили військові без розпізнавальних знаків та вивісили над ними прапор Росії. Було відправлено у відставку законне, українське керівництво АРК і проголошено про проведення "референдуму про приєднання до РФ". 16 березня у Криму відбувся незаконний "референдум", за результатами якого було оголошено, що нібито 97% учасників "проголосували" за входження Криму до складу Росії. Після анексії Криму відбулося стрімке згортання громадянських свобод.
      Згадуючи ті події, українці і весь цивілізований світ підтримують Український Крим та українців і кримських татар, які живуть в АРК, в умовах тимчасової російської окупації.
       Сьогодні, у філії №15 Мацківська сільська бібліотека було проведено історичну годину «Крим – це Україна». Розповідь про анексію Криму,  історичні факти які розгортались в останній період в Криму, перегляд відео «Як Росія захопила Крим», а також мова йшла про порушення норм міжнародного гуманітарного права на окупованому півострові, традиції гостинності, відомі постаті, звичаї та обряди. А родзинкою була відео вікторина «Цікаві факти про Україну, чи знаєш ти географію України»



 

 

 

 









Немає коментарів:

Дописати коментар