четвер, 19 травня 2022 р.

 

«Моя вишиванка - окраса моя!»


Вишиванка - не розкіш, не модний поширений бренд,

Не піар і не гасло про відданість рідному краю.

Це душа України, яка ще із давніх-давен

Оберегом стає для людей, що її одягають.

     З   2006 року, у третій четвер трав

ня, Україна відзначає ДЕНЬ ВИШИВАНКИ. А цього року, 19 травня визначний день для всіх українців у світі, бо святкуємо  День вишиванки. Вишиванка - наша національна святиня. Вишита сорочка, вишитий рушник передаються з роду в рід.  Вишиванка є символом краси, здоров'я і щасливої долі. Її вважають оберегом української нації. Вишита сорочка символізує сімейні цінностіпам'ять роду, вірність і любов.

      Сьогодні було гамірно, весело і по весняному святково в фойє Мацківського  СБК до якого завітали діти, які тимчасово проживають в нашому селі. Це діти, майже з усіх куточків України на території яких ведуться бої з окупантами. Для них та їхніх батьків працівниками закладу культури та сільської бібліотеки було підготовлене свято вишиванки, де лунали пісні, вірші. А ще кожен учасник мав змогу виготовити з паперу вишиваночку, як для хлопчика так і для дівчинки та прикрасити власноруч. Із великим задоволенням всі долучились до народознавчої майстерні з виготовлення вишиванки.  Фінальним акордом стало виконання пісні «Ой у лузі червона калина» всіма,  хто завітав на свято.

     Тож шановні друзі, День вишиванки це свято, покликане сприяти єдності й процвітанню українського народу, а отже все буде Україна!

 










 

Немає коментарів:

Дописати коментар