суботу, 19 лютого 2022 р.

 «Чарівні куточки Криму»

 

Росія анексувала українській півострів  8 років тому. З 20 лютого 2014 року розпочалася збройна окупація Криму.

      У  Криму з'являлися озброєні люди в формі без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю Верховної Ради Криму, Сімферопольський аеропорт, Керченську поромну переправу, інші стратегічні об'єкти, а також блокували дії українських військ. Російська влада спочатку відмовлялася визнавати, що ці озброєні люди є військовослужбовцями російської армії.

      18 березня 2014 року у Кремлі підписано «угоду» про «приєднання» Криму та Севастополя до Росії, що стало офіційною датою їх анексії. З того часу кожна річниця цієї події традиційно викликає підвищену увагу до кримської проблеми в Україні, Росії, та й у всьому світі.

   


 До філії №15 Мацквіська сільська бібліотека на інформаційну хвилину «Чарівні куточки Криму» завітали жіночки клубу за інтересами «Дивоцвіт», де згадали  про чарівні куточки Криму, про Севастополь, Ялту, Алушту, про гору Ай-Петрі, Ластівчине гніздо і багато іншого.  Завідувач бібліотеки Ніна Бобрик ознайомила всіх з подіями, що відбулися 8 років тому, як зелені чоловічки окупували весь півострів. Переглянули відео презентацію «Крим – це Україна». Обмінювалися враженнями про Кримський півострів, розповіла Віта Кольвашенко,  перебуваючи на Чорному морі, ще до анексії Криму про ведмідь  гору Аю – Даг, яка розташована між  Ялтою і Алуштою, про піші екскурсії стежиною Голіцина та переглянули фото.
Тож закликаємо:
Дай, Боже, кожному під небом голубим
У мирні дні своїх дітей зростити.
І жити вічністю, не тільки днем одним,
Щоби війни в наш світ не допустити.





.




Немає коментарів:

Дописати коментар