середу, 17 листопада 2021 р.

 

«Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе!»

 


Для чого люди вийшли на Майдан?

Щоб їхні сонні душі розбудило?

Розвіявся густий-густий туман,

Що прикривав всю правду так грайливо

Для чого мерзнем, нащо стоїмо?

Бо хочем Україну ми підняти!

 

   Україна – наша рідна земля, наша Батьківщина. Україна – це територія гідності й свободи. Це ще раз підтвердила Революція Гідності – важкий іспит для нашої Батьківщини.

   Щороку 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, які стали учасниками тих подій, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

    З нагоди Дня Гідності та Свободи в бібліотеці села Мацківці представлена тематична виставка книг та фотоматеріалів «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе!» 



   Саме у цей пам’ятний день весь український народ вшановує громадянський подвиг учасників Помаранчевої революції 2004 року, Революції Гідності на Майдані у Києві 2013 - 2014 років, увічнює пам’ять самовідданих українців, Героїв Небесної Сотні, які поклали свої життя у боротьбі за самовизначення нації, героїв-воїнів АТО, котрі загинули, захищаючи кордони та суверенітет нашої держави. «Майдан об’єднав покоління, Єдине бажання та віру!». 


  Події тих місяців в котрий раз довели, що український народ неможливо подолати. І єдине, чого хочеться, щоб більше не було смертей, горя, відчаю. Миру нам усім!

 




Немає коментарів:

Дописати коментар