суботу, 8 травня 2021 р.

 

8 травня - День Пам’яті і Примирення.

9 травня – День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дев'яте травня - це не просто дата,

І не звичайний день в календарі,

А слізьми й кров'ю вибита навіки

Ця цифра в Другій Світовій війні!!!

Дев'яте травня з пам'яті не стерти,

Нам совість не дозволить це зробить,

За наше щастя довелося вмерти,

Всім тим, хто так бажав ще жить!!!

    Сьогодні, 8 травня в Україні відзначається День Пам’яті та Примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

   Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих  80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй, загиблим чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню і тим, хто вижив та пройшов через  пекло Другої світової війни, а ще тим,  хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. Героїзм та жертовність у Другій світовій війні нагадують про те, як легко втратити мир і як важко його повернути.

      Сьогодні, в День Пам’яті та Примирення, ми вшановуємо подвиг нашого народу, його мужність, відвага і хоробрість ніколи не будуть забуті.

   


 В Мацківській сільській бібліотеці до 76-річчя з дня Перемоги в Другій світовій війні функціонує виставка спомин «В серцях, у книгах пам’ять про війну», на якій можна дізнатись факти, події тих страшних днів, а також переглянути Книгу Скорботи України та своїх земляків на стенді «Воїни захищали Батьківщину», а також пом’янути всіх загиблих хвилиною мовчання.

Дев'яте травня крізь десятки років,

Пекучим болем у серцях горить,

Аби ми всі за нашу виборену волю

Змогли донизу голову схилить!!!

     Тож схилімо голови перед ветеранами війни, які  загинули в ті часи Другої світової війни та приніс мир і надію. Маємо пам’ятати кожного, хто боровся з нацизмом, а також пам’ятати, що за шість років війни загинув кожен п’ятий наш співвітчизник.



Немає коментарів:

Дописати коментар