середу, 22 січня 2020 р.



 «НАМ  БЕРЕГТИ ТЕБЕ СОБОРНУ ТА ЄДИНУ,    І НАМ ТВОЮ ІСТОРІЮ ТВОРИТЬ»



     22 січня в рамках заходів з нагоди відзначення Дня Соборності України в Мацківській сільській  бібліотеці-філії  для читачів  представлено книжковий фото-подіум «Нам берегти тебе Соборну та єдину, і нам твою історію творить».

      Цього дня - в Україні відзначають День Соборності та Свободи, що заснований з нагоди проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. «...Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна Незалежна Українська Народна Республіка», — лунало 101 рік тому над київською Софіївською Площею. Саме цей день — 22 січня 1919 року — для такої вікопомної події було вибрано не випадково, адже рівно за рік до того було ухвалено IV Універсал, яким проголошувалася повна Незалежність Української Народної Республіки.
   «Ми живемо в Незалежній і Суверенній країні. Але шлях до нашої Незалежності був дуже довгим і тернистим. Щороку 22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити Незалежну Соборну Українську державу. А література, яка представлена на виставці, покликана поглибити знання  про історію виникнення свята Соборності України та Свободи, повагу до державних свят та викликати інтерес до вивчення історії України. Запрошуємо всіх, кому не байдужа  історія нашої держави, до бібліотеки ознайомитися із книжковим фото-подіумом" - наголосила бібліотекар Ніна Бобрик.

























Немає коментарів:

Дописати коментар