суботу, 9 березня 2019 р.


І знов читаєм Кобзаря!


Щовесни, коли тануть сніги і на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги, ми вшановуємо пам’ять Шевченка.
І став для нас Шевченко заповітом,
Безсмертним, як саме людське життя.
Ми будем славить перед цілим світом
Живе й святе Шевченківське ім’я!


   Кожного року в березні місяці, українці вшановують пам’ять великого сина українського народу, видатного Кобзаря, художника, мислителя –Т.Г. Шевченка. А в цьому році йому виповнюється 205 -  років з дня народження. Ми називаєм його апостолом правди і свободи, нескореним борцем за волю України. поет пов’язував свою долю з долею України, виступав зі своїм полум’яним словом на її захист від поневолювачів, закликав до боротьби, залишив своїм «живим і ненародженим» важливі дороговкази.

        І в ці Шевченківські дні у Мацківській сільській бібліотеці відбувся конкурс читців  учнів 4-6 класів «І знов читаєм Кобзаря» та перегляд відеоролика «Розповіді про Шевченка». Бібліотекар Ніна Бобрик презентувала читачам книжкову виставку «Вдивляється Тарас у душу України», а Вероніка Терещенко, Альона Богачик, Вероніка Дупір’як та Іра Гапченко декламували вірші.
       Тож, хай же і сьогодні, і в наступні роки зігріває наші душі Шевченкове слово, хай воскресає він, пророк нашого народу, у благородних помислах, ділах, справах та залишає пам’ять наступним поколінням. На закінчення всі разом прочитали «Заповіт» Тараса Шевченка.





Немає коментарів:

Дописати коментар