середу, 20 лютого 2019 р.


І мовчки сотня непідкорених героїв відходила у сині небеса!



                      Вони співали "Ще не вмерла..." і вмирали...
                         Земля тремтіла, під ногами ж твердь...
                         Їм янголи обличчя прикривали...
                         А ті під вибухи гранат ішли на смерть...



    День Героїв Небесної Сотні - пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

  Події останніх місяців 2013 і початку 2014 року перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. Звичайні люди, мирні громадяни вийшли на Євромайдан, щоб відстояти своє право на краще життя. На очах у всього світу, у центрі Києва - Європейській столиці - цинічно розстрілювали беззбройних людей: студентів, викладачів, художників, фермерів, журналістів, робочих... Вони вийшли на мирний протест.
   Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них - молодь. Ті, що тільки починали жити. В історію України вони увійшли як Небесна Сотня. Їх ховали під вигуки українців "Слава героям, Герої не вмирають!"

   Уже п’ять років Україна оплакує своїх героїв, матері оплакують синів і дочок, діти – батьків. Пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє.
   В ці дні, в Мацківській сільській бібліотеці  для читачів села організована виставка спомин  «І мовчки сотня непідкорених героїв відходила у сині небеса!»  на якій можна ознайомитись із Героями  поіменно: в книгах, документах, статтях і періодичних виданнях, а також запалити  свічку та вшанувати пам'ять  Героїв, хвилиною мовчання.
Тож пам’ятаймо наших Лицарів Світла і Добра, які загинули на Майдані. Вічна пам'ять  та вічна слава Героям!




 



Немає коментарів:

Дописати коментар