понеділок, 19 лютого 2024 р.

 «Небесна Сотня – це посланці Бога, за нас віддали все своє життя.»

Небесна сотня – це Господні діти

Послало небо в допомогу нам.

Це дуже важко – ніде правду діти

Протистояти нашим ворогам.

Небесна сотня – це посланці Бога

За нас віддали всі своє життя.

І в них була лише одна дорога –

Пішли навіки в майбуття!

      20 лютого – День вшанування пам’яті героїв Небесної сотні. Протягом трьох днів у лютому 2014 Україна втратила понад сотню патріотів. Їх назвали Небесною Сотнею. Революцію гідності справедливо називають подвигом українців, які зуміли відстояти право на свободу. Особливо важко було в ту ніч, коли палав весь Майдан, а на ранок тодішня влада зухвало розстріляла кращих синів українського народу. І стали вони Небесною Сотнею.

   Герої Небесної Сотні  не просто незнайомі люди, які показали патріотизм, кожен з них, як хороший друг, а може і більше, який поклав своє життя, щоб захистити усіх нас. Тому, кожен з нас повинен думати про те, кому ми завдячуємо кожен день нашого безтурботного життя. Сторінка історії нашого народу поповнилась ще однією сумною датою. Уперше Небесною сотнею полеглих учасників акцій протесту назвала Тетяна Домашенко у вірші «Небесна сотня воїнів Майдану», який вона написала 21 лютого 2014 року.

    У ці дні хочемо згадати тих, хто пішов у вічність, відстоюючи ідеали справедливості і свободи, підтримаємо добрим словом і тих «майданівців», хто й сьогодні поруч з вами. Пам’ятати – це обов’язок кожного свідомого українця.

В лампадках і квітах сьогодні Майдан,

і Прапор державний в жалобі схилився.

Небесною Сотнею зорано лан,

Щоб кожного з нас дух свободи зродився!

До вашої уваги відеоролик, приурочений пам’яті Героїв Небесної Сотні.


 


Немає коментарів:

Дописати коментар