четвер, 21 березня 2024 р.

 

ЛІТЕРАТУРНИЙ НОН-СТОП до Всесвітнього дня поезії.

Поезія – це струни відчуттів, це музика Вселенської любові,

Поезія – це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово!

                                                                                   Ігор Федчишин.

       Так, дійсно поезія – це і мелодія душі, і духовний скарб людства. Вона втамовує душевну спрагу, пробуджує в людини радість життя, любов до краси, входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця.

        21 березня – Всесвітній день поезії – це свято, яке відзначається щороку в день весняного рівнодення. Головною метою проведення Дня поезії стало бажання долучити людей до творчості, відродити віршовану культуру, розвинути творчу діяльність не тільки серед населення, але й в культурних видавництвах.

          Цього дня жителі села Мацківці завітали на літературний нон-стоп «Поезія душі» до Мацківського будинку культури, де в приємній атмосфері провели час. Завідувач бібліотеки та працівники культури з теплими словами звернулись до поціновувачів поетичного слова, згадали улюблених поетів, читали вірші Ліни Костенко, Тараса Шевченка, а ще поезію наших земляків  – це і Василь Симоненко, Наталя Баклай, Ольга Хало, Олександр Печора. Також молодих авторів – це Наталія Мартинюк, що пише про сьогодення, про війну та Світлана Харчук, книгу під назвою «Календарної осені клавіші», яку подарувала сама поетеса нашій бібліотеці, її вірші звучали на заході. Поезія лунала з вуст Лариси Соломахи, Тетяни Карпець, Валентини Мухи чаруючи всіх слухачів.

       Тож, шановні поети, щиро сердечно вітаємо вас з святом Поезії. Бажаємо мирного неба, нехай бурхливе джерело наповнює ваші серця влучним словом, дарує натхнення, гарний настрій та легкі рими. Хай ваша поезія буде завжди потрібна, лікує душу і приносить кожному читачеві задоволення.

Всім високого чистого неба, світлих задумів, сповнення мрій.

Ваше слово святая потреба - хай воно спонукає до дій!

Спонукає добро лиш творити, й надихає нові імена.

Слово може багато змінити - йому велич від Бога дана!



 








Немає коментарів:

Дописати коментар