неділю, 19 квітня 2020 р.


«Писанка,  мальованка з любов’ю подарована.»  


Звістка радісна лунає! Світ Ісуса величає.
Великоднім дзвоном, співом,
Чистим серцем—повним віри,
Ясних, добрих сподівань!
Великодніх вам світань!


     Одним з найурочистіших для кожного християнина свята, яке приносить багато радості і душевної теплоти є Великдень. Це дійсно Великий День, який прославляє Воскресіння Ісуса Христа. Він знаменує собою любов до життя, перемогу над смертю і надію на вічне існування. Це свято має свої традиції, які встановлювалися протягом багатьох століть. Великдень — найяскравіша ознака всього живого і оновленого, то головними символами цього дня вважаються Життя ( паска і розфарбовані яйця), Вода і Благодатний Вогонь.
     Важко собі уявити Великдень без писанок, крашанок, які радують око і відганяють нечисть, бо розписане яйце створює особливий, святковий настрій і є витвором мистецтва.
     В бібліотеці села Мацківці представлений народознавчий фуршет до Великодня «Писанка, мальованка з любов’ю подарована». Тут різноманітні писанки, крашанки, дряпанки, крапанки, мальованки, витинанки, Великодні поробки, а все це ви зможете знайти на сторінках книг,  журналів, газет та з допомогою інтернету долучитися до майстер - класів на Youtube.






Немає коментарів:

Дописати коментар